2024
- Stek z młodej kapusty na hummusie z fasoli
- Misa romaitości w sosie jogurtowo - miętowym
- Placuszki z kaszy manny
- Białe szparagi z szałwią i bułką tartą
- Pilaw z kalafiorem
2023
- Masa makowa
- Kluski z makiem
- Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem (wytrawne)
- Baszcz czerwony na świeżych burakach (bez zakwasu)
- Ciasto mandarynkowe z kremowym budyniem
- Kulki mocy śliwkowo - piernikowe
- Wegańska wędlina
- Jesienna granola
- Rösti z kremową fetą i warzywami
- Zupa szczawiowa
- Smażone zielone pomidory
- Passata pomidorowa
- Konfitura pomidorowa
- Dżem z czeremchy
- Domowy ketchup
- Pasta drożdżowa na kanapki
- Buraczkowe kopytka na sosie dyniowym
- Sałatka pomidorowo - brzoskwiniowa
- Shakshuka
- Chrupiące ogórki z anyżem
- Jagodzianki
- Hummus
- Makaron z jagodami
- Sushi
- Różowe kluski śląskie z sosem kurkowym
- Wegański placek z jagodami
- Sałatka z ogórków z musztardą francuską
- Tort urodzinowy z galaretką, kremem mascarpone i owocami
- Ogórki i patisony konserwowe
- Pieczony kurczak z warzywami w soku pomarańczowym
- Makaron w sosie pomidorowym z burratą
- Pieczony stek z kalafiora z warzywami i gzikiem
- Makaron w sosie cukiniowym
- Gołąbki w młodej kapuście z sosem chrzanowym
- Chlebek bananowy z porzeczkami
- Dutch Baby
- Kotleciki a'la ruskie
- Wegańskie drożdżówki z owocami leśnymi i kruszonką
- Ciasto czekoladowe z truskawkami
- Rösti z kremowym twarożkiem i szparagami
- Truskawki z miętą w słoikach
- Filety z pstrąga z kaszą jaglaną i mizerią
- Tarta rustykalna z rabarbarem
- Mizeria
- Ogórki kiszone małosolne
- Chrupiące ziemniaczki z gzikiem
- Spaghetti a'la carbonara ze szparagami
- Bułeczki sezamowe
- Smażona młoda kapusta
- Kaczka z jabłkiem i rabarbarem
- Młoda kapusta z koperkiem
- Syrop z kwiatów czarnego bzu
- Szparagi w cieście francuskim
- Kluski śląskie... dyniowe!
- Kolorowy gulasz z indyka
- Podpłomyki z burratą i szparagami
- Odwrócone bułeczki francuskie z rabarbarem
- Duży chleb okrągły
- Boczek po koreańsku
- Bakłażan zapiekany z serem i sosem pomidorowym
- Szparagi w sosie holenderskim z jajkiem, bekonem i ziemniaczkami
- Bułeczki parzone
- Bułeczki drożdżowe z marcepanem i czereśniami
- Kanapka z awokado, jajkiem i pieczarką
- Filety z pstrąga na kremowej polencie z marchewką i groszkiem
- Labneh z jabłkiem i cebulką
- Ratatouille
- Zupa kwasek
- Burrata w sosie pomidorowym
- Pasta rybna z twarogiem i kaparami
- Pyry z gzikiem
- Marchewka z groszkiem
- Gulasz z ciecierzycy
- Pomidorowa
- Labneh z porem i pieczonymi pomidorami
- Kimchi
- Wielkanoc
- Chleb z burakiem
- Marcepan z ziemniaka
- Bajaderki
- Buraczkowe jajka ze szpinakiem
- Boczniaki marynowane z cebulką a'la śledzie
- Muffiny zeberki z kremem jaglanym
- Pasta bezjajeczna z ciecierzycy
- Filety z pstrąga w sosie śmietanowym z chrupiącymi kaparami
- Babeczki zeberki
- Musaka
- Wegańskie gofry
- Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
- Jajka faszerowane z kaparami i pietruszką
- Zapiekanka z ricottą, pomidorami i boczkiem
- Pancakes z ricottą śliwką i tymiankiem
- Żurek
- Domowa ricotta
- Wegańskie pancakes
- Croque madame
- Zalewajka
- Focaccia
- Babka cytrynowa z żurawiną
- Kaczka w pomarańczach
- Leniwe kluski
- Chleb pszenno-żytni z mąką grochową
- Kotleciki sojowe a'la kurczak tikka masala
- Grzanki z jajkiem w koszulce i pastą z awokado
- Zakwas na żurek