Placuszki z kaszy manny
Placuszki bez mąki? Czemu nie! Zrób ze mną wyborne śniadanie i ciesz się smakiem mięciutkich placków z kaszy manny. Możesz je przygotować bez cukru, są zdrowe i sycące. Zabierzesz je bez problemu ze sobą na spacer, do pracy lub szkoły. Podaję Wam poniżej 3 sposoby na ich przygotowanie. Wersję na szybko, bez proszku do pieczenia i przygotowaną wstępnie wieczorem. Którą wybierzesz?
Składniki:
Przygotowanie
Wersją na szybko : wszystkie składniki mieszamy, odstawiamy na minimum 15 minut i smażymy na rozgrzanej patelni z dwóch stron
Wersja bez proszku: mannę zalewamy mlekiem, odstawiamy na minimum 15 minut i po tym czasie dodajemy żółtka, słodziwo i na koniec delikatnie mieszamy z ubitą pianą z białek
Nie masz czasu rano? Zalej mannę mlekiem wieczorem i domieszaj pozostałe składniki rano. Usmażysz je błyskawicznie szybko!
Podaję zawsze z owocami i jogurtem naturalnym, dzięki temu takie śniadanie jest pełnowartościowy, zdrowym posiłkiem
Uwaga! Placuszki zjedzone od razu będą delikatniejsze. Gdy wystygną i postoją zrobią się trochę twardsze
Jeśli macie ochotę obejrzeć krótki filmik z przygotowywania kliknijcie tutaj