Proste ciasteczka śmietankowe
Komu ciasteczko? Malutkie, chrupiące, pyszne. Jako dziecko piekłam je z Mamą, a dzisiaj mam przy nich małą pomoc. Gotowanie z dzieckiem to świetna sprawa. Zbliża nas do siebie, uczy dziecko poznawać nowe smaki, struktury. Aurelka lubi wiedzieć jak co jest zrobione, a w kuchni mogę na jej liczne pytania odpowiedzieć. Zapiszcie ten przepis. Jest sprawdzony tak wiele razy, że mogę powiedzieć z pewnością, że te ciasteczka zawsze się udają.
Składniki:
Przygotowanie
Z wszystkich składników zagniatamy ciasto. Wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Rozwałkowujemy na około 1/2 cm, wycinamy kształty i pieczemy około 15 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu można je posypać cukrem pudrem, lub udekorować lukrem, czekoladą. Ciasteczka dobrze się przechowuję szczelnie zamknięte i … schowane. Zostawione na widoku szybko znikają! Jeśli macie ochotę obejrzeć krótki filmik z przygotowywania kliknijcie tutaj