Camembert z gruszką i winogronami
Mój mąż nie jest fanem tradycyjnych, polskich, cięzkich obiadów (co mnie cieszy). W miejsce ciężkich schabowych i zasmażanych kapust wybiera kuchnię bardziej nowoczesną, mieszającą style kulinarne i smaki. Takie też jest to danie. Pikantne, słodkie, mocno aromatyczne, ale też sycące. Pieczony camembert z dodatkiem słodko - kwaśnych owoców to jest coś co najbardziej przemawia do jego kubków smakowych.
Składniki
Przygotowanie
Camembert układamy w małym naczyniu żaroodpornym i nacinamy. Polewamy oliwą i obsypujemy płatkami chilli. Na nim układamy pokrojoną w plastry gruszkę, orzechy włoskie, winogrona. Przekładamy igiełkami rozmarynu. Skrapiamy miodem i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 15 minut. Gotowe! ja podałam ser z chrupiącymi plastrami ziemniaka, ale będzie smakować też świetnie z grzankami. Smacznego!
Jeśli macie ochotę obejrzeć krótki filmik z przygotowywania kliknijcie tutaj