Jesienna granola
Nie lubię owsianki! Wiem, że jest ona zdrowa, że można ją przygotować na różne sposoby, ale po prostu nie jestem jej fanką. Nie znaczy to, że nie lubię płatków owsianych. Jeśli są złociste i chrupiące to na takie się piszę. Robię z nich pyszną, jesienną, pachnącą i chrupiącą granolę! Można ją jeść na wiele sposobów, zabrać ze sobą do pracy, albo chrupać prosto ze słoika.
Składniki
Przygotowanie
Miód mieszamy z cynamonem, zalewamy nim płatki, dosypujemy orzechy, mieszamy i rozsypujemy na blaszce do piekarnika. Pieczemy aż ładnie się zrumieni. U mnie wystarczyło 15 minut w 180 stopniach. Teraz czas na bakalie. Użyłam daktyli, rodzynek i żurawiny - są dostępne dla każdego, uniwersalne no i pyszne. Mieszamy z ciepłymi płatkami i odstawiamy aż wystygną.
Najprostsza możliwa forma podania to po prostu granola z mlekiem, albo z jogurtem i owocami. Proste? A do tego pyszne! Przyda się na szybkie śniadanie w środku tygodnia.