Sałatka pomidorowo - brzoskwiniowa

Lubicie kontrowersyjne połączenia smaków? Brzoskwinie i pomidory? No pewnie! Połączcie je na jednym talerzu i zróbcie błyskawiczną sałatkę. Będzie świeża, lekka, słodko - kwaśna i aromatyczna. Obłędna! A do tego banalnie prosta!

Składniki:

  • 2 pomidory
  • 2-3 brzoskwinie
  • Kilka pomidorków koktajlowych
  • Łyżka oliwy z oliwek
  • Kilka kropel kremu na bazie octu balsamicznego
  • Listki mięty
  • Łyżka nasion dyni
  • Łyżka posiekanych nerkowców (lub Waszych ulubionych orzechów) i szczypta soli lub vermezan z nerkowców (u mnie ten od wege_siostry )

Sałatka pomidorowo - brzoskwiniowa

Przygotowanie

Układamy! Plaster pomidora, plaster brzoskwinii i tak dalej. Na to pomidorki koktajlowe (łącznie różne gatunki!) Oliwą, pestki, orzechy, mięta, krem balsamiczny (lub dobry ocet) i zjadamy! To jest tak pyszne i proste, że aż słów brak!

(Brzoskwinie mam od Mamy, z jej ogrodu i może nie wyglądają równie pięknie jak sklepowe, ale są od nich tysiąc razy lepsze, więc jeśli macie okazję to zaopatrzcie się we właśnie takie, małe, z popękaną i przebarwioną skórką, ekologiczne i dojrzewające na słońcu a nie w kartonie!)

Jeśli chcecie obejrzeć filmik z przygotowania to kliknijcie tutaj

Sałatka pomidorowo - brzoskwiniowa