Szparagi w cieście francuskim
Nie macie jeszcze dosyć szparagów? Moja miłość do nich jest tak wielka, że nie potrafię się opanować i kupuję kolejne pęczki jak tylko je widzę. Tym razem przygotowałam z nich chrupiącą przekąskę, idealną na imprezę, albo na wieczór filmowy. Zapiszcie przepis, bo wyszło pysznie!
Składniki:
Przygotowanie
Łamiemy i obieramy z łusek szparagi Zawijamy w szynkę (każda dojrzewająca się nada. Może też być bekon) Zawijamy w paski ciasta francuskiego Smarujemy oliwą (zwłaszcza główki), żeby się nie spaliły Posypujemy solą (nie za dużo, szynka jest już słona) i sezamem i pieczemy 15 minut w piekarnika nagrzanym do 180 stopni Super smakuje na ciepło i na zimno Podawajcie z pomidorkami koktajlowymi do przegryzania. Smacznie, prosto, szybko.