Odwrócone bułeczki francuskie z rabarbarem
Chcecie przepis na szybką w przygotowaniu słodką przekąskę z rabarbarem w roli głównej? Te deserki pieczemy go góry nogami. Na spód dajemy cukier, który ładnie się skarmelizuje, a wierzch przykrywamy ciastem francuskim. Ono zamienia się w pustą poduchę gdy nie jest dociśnięte przez owoce i nie moczy się od soku. Unikamy twardego, niewyrośniętego i mokrego środka. Całość przygotujecie tak szybko, że już nigdy nie przerazi Was niezapowiedziany gość pukający do drzwi, albo nagła ochota na coś słodkiego do kawy!
Składniki na 4 porcje
Przygotowanie
Na papierze do pieczenia w czterech miejscach rozsypujemy cukier, układamy pokrojony rabarbar, przykrywamy kawałkami ciasta francuskiego, nakłuwamy widelcem i siup do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na 20 minut! Odklejamy od papieru gdy przestygną i cukier się zetnie. Pyszne, proste, szybkie i sezonowe! Kliknijcie tutaj żeby obejrzeć rolkę z wykonaniem deserków.