Pyry z gzikiem
Przy tak pięknej pogodzie nie mamy zupełnie ochoty na ciężki obiad. Poza tym w weekend byliśmy na działce, a tam szczypiorek wyglądał tak apetycznie, że wszyscy go skubaliśmy. Narwaliśmy oczywiście wielki pęczek do domu i część już zjedliśmy do śniadania (bułka z masłem, szczypiorkiem i solą to prawdziwy rarytas!). Do obiadu też go wykorzystamy! Dzisiaj pyry z gzikiem, albo jak kto woli ziemniaki z twarożkiem ;)
Składniki
Przygotowanie
Twaróg łączymy z jogurtem i majonezem rozgniatając go widelcem. Nie lubię, gdy jest idealnie kremowy, wolę gdy zostaną w nim wyczuwalne grudki sera. Dosypujemy szczypiorek, doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy.Jeśli macie to użyjcie też koperku! Ja jestem fanką kwiatów kopru i zawsze używam ich jako jadalnej dekoracji :) Ziemniaki kroimy na pół i nakładamy porządną łychę twarogu. Do tego kiszony ogórek i mamy obiad marzenie!