Wegańskie pancakes

Idealnie puszyste placuszki bez mleka czy jajek, ze składników, który każdy ma w domu. Podane z dużą ilością owoców i kremem orzechowym z dodatkiwm kawy i wanilii. Czy może być lepszy pomysł na leniwe śniadanie?

Składniki

  • 1 szklanka mąki pszennej tortowej
  • 1 szklanka mleka roślinnego (u mnie migdałowe)
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka oleju rzepakowego lub innego nautralnego w smaku
  • szczypta soli

Dodatki:

  • ulubione owoce
  • syrop klonowy
  • masło orzechowe (u mnie kawowo waniliowy krem orzechowy)

Wegańskie pancakes

Przygotowanie

Wszystkie składniki mieszamy tylko do połączenia składników i smażymy ma lekko naoliwionej, rozgrzanej patelni. Do tego ulubione dodatki, kawa i tak można żyć! Prosto, szybko i smacznie :)